söndag 28 juli 2013

Sommarfynd och kompletteringar!


Jag har inte köpt så mycket på loppisar och så i sommar, men visar här några av de saker som har fått följa med mig hem. Hittade dessa 2 vaser av Sven Hofverberg häromdagen. Superläcker glasyr och riktigt fina.
Vilka konstverk!
Märkta undertill med SH och lite olika siffror och bokstäver.
Toppskick och till ett mycket bra pris för båda.

Jag har inget av honom sedan tidigare, men visst är de snygga? Kanske kan bli ytterligare något att samla på förutom allt annat som jag hela tiden försöker att komplettera.


På tal om komplettering så har jag även lyckats att hitta mitt sista djur av Gösta Grähs nu. Den lilla häftiga sälen som ligger som en liten rund boll. Har nu en komplett samling av hans klotdjur. Vad jag vet så finns det 10 stycken olika och de har jag nu i min samling.
Är det någon som vet om det finns något ytterligare djur så är jag tacksam för den informationen.


Jag har också hittat ytterligare en modell på en vas i just denna färgställning av keramik som jag samlar på av Carl-Harry Stålhane. Den läckra grön-guld färgade keramiken. Vet inte hur många olika modeller på vaser och skålar det finns, men lyckas att hitta nya hela tiden. Jag såg även en större modell av en vas på en antikmässa nyligen, men den kostade 900 kronor och det ville jag inte betala. Jag hittar mina på mindre loppisar och mässor till betydligt bättre priser än så.

Visst kan jag lägga till extra om jag skulle hitta något som jag länge letat efter eller som jag sökt länge. Men inte i detta fallet. Att vara samlare och söka sina föremål är ju själva nöjet. Och då kunna hitta dem till överkomliga priser också.

På samma ställe hittade jag en mindre vas i någon typ av lava keramik. Den var märkt undertill med en liten etikett där det stod lite siffror och så ICELAND, men tyvärr lossnade etiketten när jag diskade rent mina fynd. Jag har sett liknande innan på mässor, men aldrig investerat i någon innan.
Lite lik lava keramik från Tyskland.
Riktigt häftig!



Jag har inget av keramikern Inger Persson sedan tidigare, men fick senast med mig detta häftiga fat hem. Vet ej vad det skall vara , men kan kanske vara ett askfat eller något liknande kanske?
Riktigt fin och i en häftig färgkombination. Ser ut att passa in i hennes serie POP eller något sådant.

Oavsett vad det är så blir det en färgklick i min samling av keramik!

Inte jättemycket fynd hittills i sommar, men jag har blivit mycket mer sparsam med mina inköp då alla mina skåp, hyllor, skänkar m.m. är totalt överfulla med tidigare köp och fynd.
Måste som sagt rensa ut en hel del och sälja av. Men vart skall man börja:)

Har börjat lite smått och sålt av en liten del, men till hösten så kommer jag att börja lägga ut mycket på Tradera m.m.
Ser ni något reda nu som ni ev. kan tänka er att köpa så hör av er.

Fortsatt Trevlig Loppis Sommar!

söndag 14 juli 2013

Jag lever fortfarande!

Jag lever fortfarande!!!

Efter ett långt uppehåll på bloggen så är jag tillbaka.
Senaste månaden har varit otroligt välfylld av jobb och annat som har gjort att jag varken har haft tid eller ork att uppdatera bloggen med nya fynd.

Jobbat typ 6 dagar i veckan senaste månaden pga. otroligt mycket jobb, men snart så börjar äntligen min efterlängtade semester. Har inte heller haft så många nya fynd att visa upp, men här kommer iallafall några av dem.


Har hittat ytterligare en variant i det vackra orange färgade glaset av Bo Borgström från Åseda. Hela 24 cm hög! Jag har nu ca. 10 stycken vackra pjäser i olika varianter och storlekar i det vackra gula och orangefärgade glaset. Sedan har jag ju en hel del andra pjäser av Bo Borgström i andra färger också!
Men söker naturligtvis fler så jag hoppas på att fynda ännu fler i sommar!

Hittade för ett tag sedan dessa vackra glas från Iittala. De heter Senator och ingår i en serie som har samma formgivare som de underbart vackra Festivoljusstakarna med ringarna. Dessa är nog någon typ av drinkglas eller så. Lite för små för att vara vinglas. Kostade 20 kronor för 3 stycken så kunde inte låta dem stå kvar.





Jag har köpt dessa jätteläckra och rätt stora tallrikar från Gustavsberg. De är märkta med det latinskta namnet Cynara scolymus och så Kronärtskocka. Jättefint skick och 6 stycken till antalet.
De har en diameter på ca. 25 cm, så rejäla är de. Har massor av porslin sedan innan så dessa vet jag inte om jag ska behålla eller om jag ska sälja dem vidare. Såg på nätet att de brukar kosta rätt mycket.
Är det någon som är intresserad så hör av er! Passar perfekt till sommarens grillfester.

En vacker tysk vas har också hittat hem till mig samt dessa små mått som jag tror kommer från Gense.
De var helt svarta när jag köpte dem, men lyckades att putsa upp dem så de blev rätt så fina. Sett dessa lite här och var och de är märkta, men är så liten text så man ser knappt vad det står:)



Dessa 4 skålar fyndade jag också för ett tag sedan. De kommer från Arabia och ingår i serien Arctica.
Jättebra modell och precis lagom stora till glassen eller till efterrätten. Går att diska i maskin och de går även att ha i ugnen. Stilrena, användbara och riktigt fina. 4 stycken kostade mig 20 kronor.



Avslutar detta inlägg med detta fina fynd! Ett stort fat eller vad det kan vara från engelska Poole Pottery. Toppskick och riktigt läckert. Motivet ser ut att komma från typ " Ringaren i Notre Dame " eller något sådant. Kan tänka mig att det finns en serie med liknande fat och där motiven kanske kommer från olika berättelser och sagor.
Kostade mig 20 kronor, tror nog att det var ett fynd.

De här är lite av de sakerna som har fått följa med mig hem senaste tiden. Tyvärr så har det blivit dåligt med besök på loppisar och liknande senaste tiden, men hoppas att det blir ändring på det i sommar.

Har också börjat att kolla igenom alla mina skåp och hyllor för att rensa lite och sälja av mycket. Dels för att skapa lite mer utrymme och sedan för att göra plats för nya härliga fynd.

Ser du något i min blogg som du skulle vara intresserad av så hör gärna av dig. Det kan ju mycket väl vara så att jag ev. kan tänka mig att sälja vissa saker vidare:)